A nehéz ügy

Nándi mindig is úgy gondolta, hogy nincs olyan feladat a nagyvilágban, amit ő maga nem tud megoldani. Ezért fel se merült cégköltözéskor, hogy egy páncélszekrény szállítás szakembert igényelne.

– Nyugi főnök, megoldjuk. Minek fizessünk egy vagyont egy idegennek, „páncélszekrény szállítás” címszó alatt – jelezte mindkét kezével a macskakörmöt – mikor én mindent megoldok a Transporterrel negyedannyiból?

Nándi nem volt kis ember, a százkilencvenöt centit már tizenkilenc éves korára elérte, azóta meg egyre csak terebélyesedett, de szombatra elhívta két testvérét is, hogy – ahogy ő mondta – „ebéd előtt megoldjuk a páncélszekrény szállítás gondját”.

– Secperc alatt lehuppantjuk és délben már Erzsikéd pörköltjét fogod cupákolni – nyugtatta kisöccsét, aki ugyanúgy megtermett óriás volt, ahogy a család férfitagjai és két méter környékéig meg se állt a növésben.

Körbeállták a szekrényt, hogy megdöntsék, míg a gurtnit aláteszik, ahogy mindig szokták bútorszállításkor. A pácélszekrény szállítás is így működik! Nekiveselkedtek, de semmi. Meg se moccant.

– Na, de most már komolyan! – kurjantotta el magát Nándor és ő is beleadott anyait-apait, de ismételten nem történt semmi.

– Hány kiló ez az istenverése? – tette fel a jogos kérdést Antal, a legidősebb fiú.

– Nem mindegy?! – morgott Nándi – nehogy már kifogjon rajtuk.

Valahonnan összekaparták minden tatár ősük közös erejét, hogy meg tudják emelni egy pillanatra a tömör acél bútordarabot, amíg a gurtni alá kerül.

– Indulhat a páncélszekrény szállítás! – bődült el a három testvér, miközben kisodorgatták az acélrengeteget a szobából.

– Vigyááázzz!!! – ordított Nándor, amikor elérték az ajtót és nem hitt a szemének, ahogy a nehéz acélszekrény gyakorlatilag pozdorjává darálta az ajtókeretet és a fal egy részét. A páncélszekrény szállítás lassan épületbontássá kezdett változni.

– Mi a jó fenét műveltek édes Nándorom?! – a főnök hangja vészjóslóan ívelte át a kőporból és a fapozdorjából álló felhőt a folyosón.

– Tudja főnök a… – hörögte Nándi.

– Na ezt most hagyd abba és hívjuk a Teveteher Kft.-t – tett pontot a történetre a főnök – ők legalább értenek a páncélszekrény szállítás művészetéhez és a két iroda maradék része is épen fog maradni.